Evrak İmha Makineleri: Bilgi Güvenliği İçin Neden Şart ?

16-07-2024 13:39
Evrak İmha Makineleri: Bilgi Güvenliği İçin Neden Şart ?

Evrak imha makineleri kağıtları öğüterek ince parçalara bölen veya ince şeritler halinde kesen teknolojik bir cihaz türüdür. İşletmeler, kamu kurumları, gerçek kişiler gizlenmesi gereken, özel olan veya artık kullanılmayacak olan ve yer kaplanması istenmeyen çeşitli kağıt materyalleri bu şekilde yok edebilirler. Bilgi güvenliğinin önemli olduğu her alanda belgelerin yok edilmesi için mutlaka kullanılması gereken evrak imha makinelerinin neden bilgi güvenliği için şart olduklarından bu içeriğimizde söz edeceğiz. 

Belge Yok Etme 

Belgeleri atmak istediğinizde içerisinde yer alan önemli bilgileri korumanız gerekir. Bunun için ya okunamaz halde belgeleri elinizle parçalamalısınız ya da bir yerde yakmalısınız. Ofis içerisinde ne ateş yakmak ne de çok sayıdaki belgeyi cümlelerin tanınmaz halde olana kadar parçalandığından emin olmak mümkün değildir. 

Dakikalar içerisinde hiç efor sarf etmeden yalnızca evrak imha makinesi kullanarak bu tip dosyaları elinizden gönül rahatlığı ile çıkarabilirsiniz. Bilgi bu sayede kötü niyetli kişilerin eline geçme ihtimaline karşın korunmuş olur. 

CD ve Kimlik Yok Etme 

Bazı evrak imha makineleri ile eski kimlik kartı, DVD ve CD gibi içerisine kimsenin görmesini istemediğiniz bilgilerin yer aldığı belge dışı materyalleri de yok etmeniz mümkündür. Yine cihazı kullandığınızda hızlı, pratik ve efor harcamadığınız bir imha çözümü bulmuş olursunuz. 

Diğer Avantajlar 

Bilgi güvenliğini en üst düzeye taşıyan evrak imha makineleri temelde resmi veya benzeri evraklardaki bilgilerin ikinci bir şahıs tarafından edinilmesini kesin olarak engellemek için vardır. Ancak veri güvenliği dışında bu cihazları kullanarak çevreye katkı sağlayabilir ve ofis alanınızı daha düzenli tutabilirsiniz. 

Ofis Düzenleme

Ofisinizde yer kaplayan, kullanmadığınız kağıt ve benzeri incelikte, cihazın gücüne uygun materyalleri bu yolla ortadan kaldırabilirsiniz. Direkt çöpe attığınızda başka kişiler tarafından görülmesini istemediğiniz, mahremiyetinizi korumak için bu yöntemle materyalleri ortadan kaldırmak en doğrusu olacaktır. 

Çevreye Katkı

İmha edilmiş kağıtları geri dönüşüm kutusuna aktararak çevreye katkı sağlayabilir ve pek çok kağıdın kalıcı kaybını engelleyebilirsiniz. Belgelerdeki içerikler okunamaz hale geldiğinden geri dönüşüm elemanlarına bu kağıt parçalarını vermek veri güvenliğinizi de tehlikeye atmayacaktır. 

 
IdeaSoft® | Akıllı E-Ticaret paketleri ile hazırlanmıştır.